Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Aloe Vera este una dintre cele mai benefice și cele mai vechi plante cunoscute pentru proprietățile sale de vindecare și poate fi găsită ca ingredient principal în produse de îngrijire a corpului, părului și tenului. Aloe Vera, sau ”elixirul tinereții” este o plantă ce conține aproximativ 200 de substanțe benefice organismului nostru: vitamine, minerale, enzime, acizi grași, acid salicilic.

Vezi produse NALA cu Aloe Vera

Indienii numeau planta Aloe Vera ”mâna lui Dumnezeu”, iar egiptenii ”planta nemuririi” tocmai datorită proprietăților de vindecare pe care le are aceasta.

În limba arabă aloe înseamnă sevă cristalină și amară, iar cuvântul vera în limba latină înseamnă adevărat.

Aloe Vera poate fi folosită sub formă de gel, pudră, tinctură, dar și frunza propriu-zisă.

Este utilizată atât pentru uz intern, cât și pentru cel extern. Are numeroase roluri atât în cosmetică, cât și în medicină. Are efecte antiseptice, antiinflamatoare, dar poate vindeca și anumite afecțiuni.

 

În cele ce urmează vă prezentăm 22 de beneficii pe care le are Aloe Vera. 

aloe vera
Vezi gama de îngrijire a tenului certificată organic NALA

Bază în cremele hidratante

Aloe Vera este o bază perfectă pentru cremele hidratante pentru orice tip de ten, fie el matur, uscat sau gras, de aceea ea este găsită în multe creme de față ca ingredient.

Gama de îngrijire a tenului certificată organic de la NALA conține soluție de Aloe Vera organică ca bază, în loc de apă.

 

Vezi crema de față anti-acneică cu Aloe Vera NALA

 

Tratează acneea

Aloe Vera conține doi hormoni: Auxin și Gibberellins. Aceștia reduc inflamarea pielii și ajută la creșterea celulelor noi. Acești hormoni asigură vindecarea rănilor și au proprietăți anti-inflamatorii. Giberellin este cunoscut ca un hormon de creștere ce stimulează regenerarea celulelor noi, permițând tenului vindecarea rapidă în mod natural.

 

Crema anti acneică Nala conține Aloe Vera și ulei de argan.

Diminuează vergeturile

Vergeturile apar din cauza întinderii excesive a pielii (exemplu: în timpul sarcinii, creșterea bruscă în cazul adolescentelor sau variații bruște de greutate). Loțiunile hidratante pe bază de Aloe Vera atenuează semnele vergeturilor și previn apariția acestora.

Emolient după bărbierit

Aloe Vera poate fi folosită și de bărbați după bărbierit, în loc de cremă hidratantă. Aloe Vera hidratează, dar totodată vindecă micile tăieturi din timpul rasului.

Vezi spuma de curățare ten cu Aloe Vera NALA

 

Curăță tenul

Aloe Vera are o consistență blândă, de gel și funcționează bine ca demachiant natural. Este un produs potrivit pentru hidratare ce menține frumusețea și vitalitatea tenului.

Spuma de curățare Nala cu Aloe Vera este eficientă și blândă cu tenul, curăță tenul în profunzime fără a-l usca.

Oferă luminozitate pielii

Aloe Vera are ingrediente ce luminează pielea prin oxigenarea celulelor de la nivelul acesteia. Pielea devine mai catifelată și hidratată.

Vezi gama de produse pentru păr NALA

 

Ajută la creșterea părului

Aloe Vera are multe beneficii pentru părul tău datorită mineralelor și vitaminelor  ce ajută la fortifierea firului de păr, are substanțe nutritive și reparatoare. O găsești in gama de șampoane, balsam de păr, spray pentru fixare lejeră cu sare de mare.

 

Reduce mătreața

Aloe Vera este un ingredient folosit în șampon și balsam de păr datorită proprietăților sale de a echilibra PH-ul și a preveni apariția sebumului la nivelul scalpului.

Menține echilibrul PH-ului scalpului

Aloe Vera are proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatoare, care luptă împotriva infecțiilor și calmează scalpul. Aloe Vera ajută la restabilirea echilibrului pH-ului scalpului. Părul tău va fi sănătos și strălucitor.

Vezi gama de măști faciale organice NALA

Bază în măștile faciale

Aloe Vera este folosită ca ingredient în măștile faciale datorită proprietăților sale hidratante și antibacteriene – Aloe Vera hidratează pielea fără să lase un strat gras, este rapid absorbită în epidermă.

Măștile faciale NALA cu 100% ingrediente naturale sunt potrivite tenului gras, matur sau uscat. Vezi aici toată gama de măști faciale.

Acționează ca un tonic facial

Aloe Vera poate fi folosită ca și tonic facial pentru ten. Aloe Vera este recunoscută pentru proprietățile sale astringente.

Previne îmbătrânirea pielii

Aloe Vera conține o serie de antioxidanți, inclusiv betacaroten, vitamina C şi E, care ajută și îmbunătățesc fermitatea tenului în timp ce îl hidratează.

Vezi gama de produse pentru ten certificate organic NALA

Aloe Vera ajută la reducerea apariției ridurilor faciale și acţionează prin creşterea elasticităţii tenului. Gama NALA certificată organic pentru îngrijirea tenului matur are ca bază în cremele hidratante, în ser și în crema contur ochi soluție de Aloe Vera organică.

 

Elimină cearcănele

Aloe vera hidratează pielea uscată de sub ochi și îi redă prospețimea. Pentru zona sensibilă a ochilor este recomandat să folosim zilnic o cremă contur ochi pentru a menține pielea hidratată și elastică.

Vezi gama de produse pentru mâini NALA

 

 Hidratează mâinile uscate

Aloe Vera îmbunătățește tonusul pielii, catifelează și hidratează mâinile aspre. Face ca mâinile tale să arate şi să se simtă catifelate, frumoase şi tinere. Folosește zilnic o cremă de mâini hidratantă.

Gel antibacterian

Aloe Vera este des întâlnită ca ingredient principal în realizarea gelurilor antibacteriene – menține mâinile hidratate și nu usucă pielea după folosire.

 Este bogată în antioxidanți

Antioxidanţii din Aloe Vera neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi ce ne pot afecta pielea, tenul și părul.

Vezi unturile de corp NALA

Este un hidratant natural

Aloe Vera menține nivelul de umiditate al pielii și previne deshidratarea acesteia. Aloe vera se absoarbe foarte repede în epidermă, conține numeroși antioxidanți, printre care betacaroten, vitamina C și E care refac fermitatea pielii.

După baie este indicat să ne hidratăm pielea cu o loțiune hidratantă. În funcție de ce tip de piele ai, poți folosi unt de corp (foarte hidratant și cu o textură bogată, indicat pentru persoanele cu piele uscată), șerbet de corp (textură de gel, foarte lejeră pentru orice tip de piele) sau cremă de corp (textură de cremă, untoasă și hidratantă).

 

Tratează arsurile

Gelul de Aloe Vera are un rol protector împotriva radiațiilor solare și ajută la vindecarea leziunilor provocate de acestea. Aloe vera, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, reduce roşeaţa pielii după expunerea la soare și calmează pielea.

Detoxifică organismul

Băuturile ce conțin Aloe Vera au proprietăţi naturale de detoxifiere, curăță eficient sistemul digestiv şi sistemul circulator.

 Ajută la întărirea sistemului imunitar

Aloe Vera are capacitatea de a neutraliza bacteriile dăunătoare, proprietățile sale revigorante ajută corpul să se mențină activ și sănătos.

 Vindecă zgârieturi și iritații ale pielii

Gelul de Aloe Vera ajută vindecarea rapidă a leziunilor pielii. Acizii grași conținuți de Aloe Vera ajută la calmarea pielii și facilitează vindecarea.

Menține sănătatea orală

Aloe Vera are rol de dezinfectant pentru cavitatea bucală. Poate fi ingredient în pasta de dinți sau în apa de gură.

Lumea plantelor este o sursă bogată de ingrediente naturale benefice, ce pot fi folosite în ambele variante – produse de îngrijire ale pielii sau medicina modernă. Aloe Vera este o plantă cu numeroase substanțe și proprietăți benefice.

Aloe Vera poate fi găsită în zonele tropicale, mediteranene și nu poate supraviețui la temperaturi scăzute. Este o plantă cu frunze verzi și suculente și măsoară aproximativ 50 cm.

O poți găsi ca și ingredient sub formă de extract sau gel în produse de îngrijirea corpului, îngrijirea părului sau îngrijirea tenului.