Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Exfolierea cu sare versus exfolierea cu zahăr. Tu pe care o alegi?

Exfolierea este unul din pașii cei mai importanți către o piele sănătoasă. Aceasta ar trebui să facă parte din rutina ta de înfrumusețare săptămânală. Nu doar femeile au nevoie de exfoliere, ci și bărbații. O metodă foarte ușoară, la îndemâna oricui o reprezintă gomajul cu sare sau zahăr.

Exfolierea cu sare este în general mai abrazivă datorită formei ascuțite a particulei de sare, fiind recomandată pentru toate tipurile de piele, mai puțin pentru cea sensibilă.

Ceea ce face diferența între exfolierea cu sare și exfolierea cu zahăr este faptul că oferă beneficii terapeutice de mineralizare diferite, precum și grade diferite de exfoliere (cea cu sare, exfoliază în profunzime, zahărul oferă o exfoliere mai blândă). Majoritatea procedurilor de exfoliere folosesc sare de mare care este totodată și purificator natural ce elimină toxinele care blochează porii pielii. Ajută pielea să respire mai ușor, favorizează o circulaţie mai bună la nivelul pielii, și îmbunătățește textura acesteia.

Există mai multe feluri de sare de mare ce sunt folosite pentru exfoliere, ca de exemplu: sare din Himalaya, Marea Mediterană, Hawaii sau Marea Moartă. Aceste săruri au diferite minerale, care includ calciu, magneziu, potasiu, cupru şi fier. Cu toate acestea, după procedura de exfoliere este recomandată aplicarea unui unt de corp, șerbet sau cremă pentru a reface elasticitatea pielii și a o hidrata.

Exfoliantele NALA vin în ajutorul tău pentru a avea o piele sănătoasă și radiantă. Acestea îndepărtează celulele moarte, îmbunătățesc circulația sângelui, stimulează reînnoirea celulelor și în același timp hidratează și catifelează pielea.

Exfoliantele NALA cu sare sunt îmbogățite cu ulei de avocado care are un efect puternic antirid, ce conține vitaminele A, B, D, E, K, proteine, fier, zinc, magneziu, potasiu și lecitină. Are proprietăţi hidratante, emoliente, cicatrizante, antibacteriene și stimulează producţia de colagen. Alege-ți exfoliantul NALA preferat:

Arome fructate

  • Lămâiță – nutritiv
  • Grapefruit – revigorează
  • Mango – hidratează
  • Căpșuni – tonifică
  • Struguri roșii – regenerează
  • Sâmburi de struguri – hidratează
  • Zmeură – tonifică

 Arome florale

  • Flori de primăvară – împrospătează
  • Tei – regenerează

Arome cu nuci

  • Ciocolată – hrănește
  • Cafea – revitalizează

Exfolierea cu zahăr

Exfolierea cu zahăr, este mai blândă deoarece granula de zahăr este rotundă și nu provoacă leziuni la nivelul pielii așa cum o poate face particula de sare. Este o variantă indicată în cazul pielii sensibile sau atunci când nu se dorește o exfoliere în profunzime. Zahărul se dizolvă mai ușor în apa caldă și este mai puțin abraziv decât sarea. Deoarece granulele de zahăr sunt mai mici și mai fine, reprezintă un exfoliant potrivit pentru toate tipurile de piele.

Zahărul este o sursă naturală de acid glicolic, un acid alfa hidroxi (AHA), care penetrează pielea și o revitalizează. Acidul glicolic este de obicei folosit pentru a trata pielea îmbătrânită și deteriorată de soare.

Exfoliantele NALA cu zahăr  conțin ulei din sâmburi de struguri și unt de shea. Uleiul din sâmburi de struguri este bogat în vitamina Eacid linoleicpolifenoli şi alți antioxidanţi, diminuează si previne efectele îmbătrânirii. Untul de shea, bogat în acizi grași esențiali și totodată un antioxidant natural atenuează vergeturile, hidratează în profunzime, redă în timp scurt elasticitatea pielii și ajută la estomparea primelor semne de îmbătrânire. Alege-ți exfoliantul NALA cu zahăr preferat, sau încearcă-le pe toate:

  • Struguri roșii –  regenerează
  • Grapefruit -revigorează
  • Flori de primăvară – împrospătează

Nu uita că exfolierea se face cel mult de două ori pe săptămână și doar în cazul în care pielea ta nu este iritată.