Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tonic Facial

Tonic facial – secretul tenului strălucitor

O piele fermă și curată, pomeți bine conturați, expresivitate și prospețime: nu-i așa că acestea sunt obiectivele când te privești în oglindă? Având asta în minte, te provocăm la un exercițiu de imaginație un pic neconvențional: gândește-te la tenul tău ca la un…burete. Nu orice fel de burete, ci unul uscat în primă fază. Ce se întâmplă dacă aplici o cremă hidratantă peste el? Cu siguranță, nu va fi pregătit să o absoarbă cu ușurință, va trebui să insiști și vei risca să îți faci rău. Totuși, dacă mai întâi umezești buretele, el va deveni brusc mult mai absorbant (nu-i așa că sună un pic ironic? 🙂 ). Așa funcționează și salvatorul tonic facial: este un prim pas al hidratării tenului tău, corespondentul unui primer din machiaj, care îndepărtează impuritățile de pe pielea ta și apoi încorporează mai ușor produsele de îngrijire.

Dacă ceea ce știi deocamdată despre tonicul facial este că acționează ca un produs astringent, care usucă, ba chiar irită pielea pentru că elimină toate uleiurile pe care ea le secretă, atunci este momentul să venim cu vești proaspete. Tonicul facial de la NALA se bazează pe folosirea de apă organică din flori.

Îți povestim mai jos despre fiecare dintre detaliile pe care trebuie să le ai în vedere înainte să folosești un tonic facial.

Care sunt beneficiile unui tonic facial?

Am putea spune că un tonic facial arată ca apa, dar este infinit mai eficient decât ea. Meritul este al rețetei elaborate și al ingredientelor care pătrund în profunzime: poate conține acizi, și antioxidanți și chiar antiinflamatoare pentru împrospătarea și curățarea tenului tău. Ca urmare, tonicul dă la o parte surplusul de sebum, praful pe care pielea ta îl captează din aerul orașului, ba chiar și rămășițele de machiaj. Iar unul dintre rezultate este că porii tăi vor părea mai mici – cu toții ne dorim asta, nu? În același timp, tonicul închide porii și creează un strat suplimentar de protecție și reduce posibilitatea ca impuritățile să îți contamineze pielea.  

Un alt efect benefic al tonicului facial este de restaurare a pH-ului natural al pielii – 5,5 – care poate fi destabilizat din cauza factorilor de mediu (temperaturile prea joase sau prea ridicate, poluarea, vântul), a săpunului pe care îl folosești sau chiar a apei cu duritate crescută. Un pH afectat timp îndelungat va produce mai mult sebum și poate crea un mediu propice pentru bacteriile patogene. Tonicul facial vine cu soluția: restaurează rapid echilibrul pH-ului și menține nivelul acidic sănătos al pielii.

În plus, un tonic facial eficace are ingrediente suficient de penetrante ca să ajute pielea să absoarbă mai ușor și în profunzime moleculele cremei tale hidratante și ale celorlalte produse de îngrijire pe care le folosești.

Cine trebuie să folosească un tonic facial?

Răspunsul e simplu și foarte democratic: oricine. Indiferent ce tip de piele ai, există un tonic ideal pentru tine: tonicele faciale de nouă generație sunt create special pentru a ținti principalele probleme ale fiecărui tip de piele. De exemplu, așa cum o să vezi mai jos, tonicele faciale NALA vin în variante create pentru tenul gras, pe care îl curăță și îi oferă uniformitate cu ajutorul alcoolului, pentru tenul mixt, pe care îl echilibrează și îl hidratează, și pentru tenul matur și uscat, pe care îl catifelează și îl calmează datorită pH-ului identic cu cel al pielii.

Când să folosești tonicul facial?

Pentru un efect complet, îți recomandăm să îl incluzi în rutina ta de îngrijire și dimineața, și noaptea, înainte de culcare. Folosește tonicul tău facial imediat după curățare și demachiere și mai ales după îndepărtarea unei măști faciale, când pielea este încă umedă: ingredientele active din compoziția tonicului vor pătrunde mai ușor în profunzimea pielii astfel.

Poți vedea aici toată gama de produse pentru curățarea tenului NALA.

Și un pont suplimentar: aplică crema hidratantă, serumul, crema contur pentru ochi etc. imediat după ce ai folosit tonicul facial, tot pe pielea încă umedă.

Cum să aplici corect un tonic facial?

Ai la dispoziție două variante foarte simple: fie îl pulverizezi direct pe palme și îl aplici apoi pe pielea feței, pe gât și pe piept apăsând ușor, fie folosești o dischetă demachiantă pentru aplicare. Apasă ușor pielea, cu mișcări circulare, dar nu insista până se înroșește. Vrei să ajuți tonicul să fie eficient, dar nu și să pui presiune pe tenul tău.

Gama de Tonice Faciale NALA

Toate tonicele faciale NALA sunt produse cu 99,1% ingrediente naturale și nu conțin parabeni.  

Tonic Facial – Ten Gras – Albăstrele

Tonic Facial - Ten Gras - AlbastreleIngredient cheie: apa de albăstrele calmează iritațiile tenului gras, are efect de lifting facial și rol antibacterian.

Reglează secreţia glandei sebacee, micşorează porii măriţi, contribuie la îmbunătăţirea drenajului limfatic şi reduce pungile din jurul ochilor. Lasă pielea curată, suplă şi hidratată. Ajută la maximizarea absorbţiei produselor aplicate ulterior.

Revigorează perfect tenul în zilele călduroase de vară.

Folosește tonicul facial cu albăstrele ca pas final după masca facială pentru a închide porii.

Poți vedea aici toată gama de măști faciale NALA.

Tonic Facial – Ten Mixt – Flori de PortocalTonic Facial - Ten Mixt - Flori de Portocal

Ingredient cheie: uleiul de flori de portocal (neroli) revitalizează pielea uscată și previne apariția ridurilor.

Împrospătează tenul foarte repede şi îi redă strălucirea, eliminând urmele de machiaj şi impurităţile. La final, lasă pielea curată, suplă și hidratată.

Tonic Facial – Ten Matur – Trandafiri

Ingredient cheie: apa de trandafiri hidratează și catifelează tenul matur și cel uscat, deshidratat.

Tonic Facial - Ten Uscat - TrandafiriAre proprietăți anti-îmbătrânire, este bogat în antioxidanți și regenerează celulele. Tonifică tenul, îl curăță în profunzime și îi reglează nivelul de sebum. Lasă pielea curată, suplă și tonifiată, ajută la închiderea porilor și ajută absorbția produselor aplicate ulterior.

Știm, o rutină elaborată zilnică poate părea uneori obositoare, însă reține că un tonic facial trebuie să facă parte din ABC-ul îngrijirii tale pentru un ten mai strălucitor, mai proaspăt și mai bine hidratat. Ajută-ți pielea să respire cu ușurință și să absoarbă apoi celelalte produse din „arsenalul” tău.