Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

ADIO PĂR USCAT & DETERIORAT!

Știm cât este de important ca părul tău să arate perfect, să îl poți aranja ușor dar mai ales să fie sănătos, strălucitor și hidratat. Părul uscat, deteriorat, tern este una dintre cele mai întâlnite probleme alături de lipsa volumului. Dar nu te îngrijora, avem o soluție ca părul tău să arate perfect în fiecare zi!

Gama Hidratare Intensă este destinată părului uscat și deteriorat și își propune să rezolve efectele deshidratării capilare prin intermediul ingredientelor naturale care hrănesc firul de păr în profunzime, îi redau strălucirea și îi refac bariera protectoare naturală protectoare împotriva factorilor dăunători. Dacă și tu cauți o soluție specială, ți-am pregătit mai jos un ghid detaliat de îngrijire pe care trebuie să-l iei în calcul.

Pentru început: cum știi că părul tău este uscat?

„Simptomele” clasice sunt simplu de reperat: părul și-a pierdut luciul și moliciunea naturale, este mult mai fragil și elasticitatea lui a scăzut, așa că se rupe foarte ușor. Părul uscat este aspru la atingere, iar vârfurile sunt despicate și se electrizează foarte repede. Ca urmare, devine dificil de aranjat. De asemenena părul cu firul gros are nevoie de extra hidratare pentru a fi ușor de aranjat și coafat. Daca recunosti tipul tau de par in cele descrise, îți recomandăm să încerci noua gamă de Hidratare Intensă.

Merită să știi și că părul creț sau ondulat și cel deschis la culoare arată în mod natural mai puțin strălucitor decât cel drept și închis la culoare – aici este vorba, de fapt, despre efectul vizual produs de reflexia luminii, deci nu este un argument în sine pentru degradarea părului tău.

De ce?

Fiecare fir de păr este compus din trei straturi suprapuse, iar dacă părul tău este sănătos, uleiurile naturale de pe stratul exterior ajută la protecția straturilor profunde (apropo, tot uleiurile sunt cele care reflectă lumina și dau strălucire pletelor tale). Atunci când părul tău este uscat, stratul superior devine friabil, așa că uleiurile și conținutul de apă nu mai ajung în interiorul firului. Desigur, nu toate tipurile de păr sunt în mod natural la fel de bine hidratate: producția de sebum a glandelor sebacee poate diferi.
Motivele deshidratării părului sunt multiple, de la factori externi precum condițiile de mediu, la ritualuri de înfrumusețare sau îngrijire incorecte sau la starea de sănătate a întregului tău organism.

Îți lăsăm mai jos o listă a posibilelor cauze:

  • Uscarea cu aer cald – poate duce la deshidratarea accentuată a firului de păr. Totuși, ia aminte că nici alternativa – să-ți lași părul să se usuce singur lăsându-l ud o perioadă îndelungată – nu este o soluție sănătoasă. Recomandarea este să-ți înfășori părul într-un prosop după ce îl speli și să aștepți să se usuce așa. Dacă, totuși, te grăbești și ești obligată să folosești uscătorul electric, ține-l la minmum 20 cm distanță de axul părului și alternează aerul cald cu cel rece. Din aceleași motive, evită și folosirea frecventă a plăcii de păr sau a ondulatorului, care pot degrada firele de păr chiar dacă le folosești rareori. Dacă ai părul uscat și optezi pentru aceste tratamente dificile și discutabile, ia în considerare posibilitate ca șuvițele tale să nu-și recapete prea curând strălucirea și textura sănătoasă.    
  •  
  • Spălarea frecventă a părului – esențial de reținut este că părul uscat nu trebuie spălat zilnic. Ai putea urma această regulă de bază: spală atât de des pe cât este necesar, dar atât de rar pe cât este posibil. Mai exact, de obicei sunt suficiente 2 sau 3 zile între spălări, astfel încât să lași părul să-și regleze singur producția de sebum și uleiuri. O recomandare suplimentară: aplică șamponul cu vârful degetelor și întinde-l cu delicatețe de-a lungul șuvițelor, nu freca pielea.
  • Clătirea părului cu apă fierbinte – folosește apa călduță spre rece, care va încuraja creșterea mai rapidă și mai viguroasă a părului. Ba mai mult, poți insista cu apa călduță timp de un minut sau două, pentru a-ți reîmprospăta scalpul și a-ți revitaliza șuvițele. La sfârșit, stoarce ușor apa în exces și tamponează-ți părul cu un prosop.
  • Expunerea prelungită la lumina directă a soarelui sau la frig – așa cum ai grijă în fiecare zi să îți protejezi tenul de razele ultraviolete, la fel trebuie să procedezi și în cazul părului tău, pentru care lumina directă a soarelui poate fi dăunătoare pe termen lung. Limitează, deci, expunerea lui purtând o pălărie sau o eșarfă/bandană în timpul verii și o căciulă lejeră în timpul iernii. 
  • Pieptănarea frecventă – evită degradarea și zgârierea firului de păr și folosește mai degrabă un piaptăn cu dinții rari decât o perie. Dacă părul este încurcat, începe să-l piepteni de la vârfuri spre rădăcini ca să eviți ruperea excesivă. Poți chiar încerca să îl descurci cu degetele mai întâi.
  • Tunsorile prea puțin frecvente: o „resetare” sub forma unei tunsori proaspete este necesară odată la fiecare 2-3 luni, fie că îți tunzi doar 1-2 cm din vârfuri (primele care se usucă și se despică) sau mergi chiar mai departe. Părul tău va deveni astfel mai ușor de aranjat și va crește mai alert ulterior. Desigur, vopsirea sau decolorarea foarte frecvente pot fi, de asemenea, un risc pentru sănătatea părului dacă le realizezi acasă, fără îndrumarea unui specialist.
  • Decolorări sau vopsiri dese – substanțele puternice folosite frecvent și nepotrivit cu tipul tău de păr pot duce la deshidratare și afectarea calotei firului.
  • Stresul și alimentația incorectă – metabolizarea problemelor și grijilor zilnice sau lipsa nutrienților necesari pot duce la afectarea firului de păr.
  • Utilizarea șampoanelor și/sau săpunurilor agresive – este important să folosești produse cosmetice create special pentru tipul tău de păr, capabile să îți asigure protecție și strălucire. Pentru un efect sigur și puternic, folosește produse de îngrijire care aparțin aceleiași game de îngrijire și care conțin același tip de ingrediente. 

Forța ingredientelor naturale

Produsele de îngrijire obișnuite sunt, de multe ori, contradicții în recipiente interesante: promit transformări pe termen lung, revitalizări și efecte estetice, însă nu asigură și instrumentele necesare acestor transformări – ingredientele naturale. Recomandarea specialiștilor este să eviți întotdeauna produsele pe eticheta cărora găsești:

  • Sulfați: frecvenți în șampoane și alte produse de curățat. Sunt dăunători pentru că privează părul de uleiurile naturale și îl usucă excesiv.
  • Silicon: se găsesc în balsamuri de păr. Este periculos pentru că firele de păr stochează siliconul în profunzime și își pierd strălucirea treptat.  
  • Alcool: le întâlnești în produse de styling și contribuie la uscarea părului.


Desigur, există și reversul pozitiv al medaliei: produsele cu ingrediente naturale, care funcționează în egală măsură ca tratament și ca tratament pentru părul uscat.

  • Mierea de albine: este un umectant natural, care hidratează părul și îi redă elasticitatea și rezistența (un păr mai elastic este, desigur, mai puțin predispus la rupere). De asemenea, mierea fortifică foliculii de păr, ceea ce previne căderea firelor de păr și accelerează creșterea. Este bogată în antioxidanți (care previn degradarea celulară la nivelul pielii și părului) și are efect antibacterian și antiseptic, așa că reducere afecţiuni precum eczemele, mătreaţa sau psoriazisul. Nu în ultimul rând, mierea elimină impuritățile de la nivelul părului.
  • Apa de trandafiri: este un remediu natural împotriva electrizării părului uscat și degradat. Îndepărtează impuritățile ușor, asigură un miros plăcut și stimulează creșterea părului pentru că favorizează circulația sanguină.
  • Uleiul din flori de portocal: redă strălucirea părului, îl face mai moale și mai mătăsos.
  • Uleiul de migdale: este foarte eficient datorită acţiunii sale emoliente. Bogat în vitaminele D şi E dar şi în minerale, cum ar fi calciul şi magneziul,uleiul de migdale acţionează ca un hidratant natural pentru păr, împiedicându-l să devină uscat şi fragil. Este excelent în componența balsamului de păr.
  • Uleiul de salvie: are efect antiinflamator, nutritiv și stimulant pentru creșterea părului.
  • Extractul de vanilie: hidratează și fortifică părul funcționând ca un strat protector în jurul firelor. 

Gama NALA pentru păr uscat și deteriorat

Este important să reții că ritualul NALA de îngrijire a părului uscat are efectele scontate doar dacă urmezi toți cei 3 pași compleți asigurați de gama de produse – șamponare, aplicarea balsamului, apoi a măștii. Astfel, părul tău uscat va deveni ușor de pieptănat și de aranjat, își va recăpăta strălucirea și hidratarea. 

PAS 1. Șampon Hidratare Intensă – Păr Uscat și Deteriorat

Ingrediente cheie: miere – apă de trandafiri – Sampon Hidratare Intensaulei de flori de portocal.

50% miere pentru regenerare & hidratare

 Avantaje:

  • Oferă un păr sănătos și strălucitor, moale și ușor de aranjat
  • Stimulează creșterea părului
  • Calmează scalpul

Șamponul Hidratare Intensă pentru păr uscat și deteriorat NALA redă hidratarea și hrănește firul de păr în profunzime. Conține 50% miere pentru a hidrata și regenera părul. Mierea are proprietăți hidratante naturale, părul tău va și moale și strălucitor. Apa de trandafiri calmează scalpul iar uleiul de flori de portocal îl menține sănătos, revitalizează părul tern și stimulează creșterea.

Aplică o cantitate mica pe părul ud, masează cu mișcări circulare timp de 1-2 minute până când se formează spumă, apoi clătește.

PAS 2. Balsam Hidratare Intensă – Păr Uscat și Deteriorat

Ingrediente cheie: Ulei de migdale – Miere – Ulei de salvie – Extract de vanilie

Avantaje:

Uleiul de migdale fortifică și repară firul de păr și are ca rezultat un păr cu o textură mătăsoasă. Mierea hidratează în profunzime și ajută la descurcarea părului. Uleiul de salvie păstrează hidratarea și menține părul și scalpul sănătoase. Extractul de vanilie face părul mătăsos, strălucitor și moale.

După șamponare, aplică o cantitate mica pe părul umed cu mișcări circulare, lasă-l să acționeze 1-2 minute și clătește.

PAS 3. Mască Tratament Hidratare Intensă – Păr Uscat și Deteriorat

Ingrediente cheie: Ulei de migdale – Miere – Extract vanilie

Avantaje:

  • Boost de hidratare pentru părul uscat
  • Fortifică firul de păr
  • Reduce ruperea firelor de păr
  • Păr moale, strălucitor și ușor de descurcat
  • Repară vârfurile despicate

Masca Tratament Hidratare Intensă NALA pentru păr uscat și deteriorat este o mască extra-hidratantă ce îți va resuscita părul. Uleiul de migdale va repara, hidrata și fortifica părul. Mierea hidratează în profunzime, repară vârfurile despicate, reduce ruperea și face ca părul tău să fie ușor de pieptănat și aranjat fără să fie indisciplinat. Extractul de vanilie va face părul moale, mătăsos și strălucitor.

Aplică pe părul umed după șamponare, de la rădăcini la vârfuri, și lasă să acționeze 10-15 minute, apoi clătește.

Tips and tricks:

  • Așteaptă câteva minute înainte de limpezire: lasă ingredientele șamponului / balsamului să acționeze suficient încât să-și facă efectul.
  • Adaugă în ritualul tău de îngrijire a părului uscat și un ser cu ulei de argan:  îmbunătățește elasticitatea părului, previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia, îi redă suplețea de care are nevoie.
  • Masajul capului stimulează scalpul, grăbește circulația sângelui și încurajează producția de sebum. Ceea ce nu e rău deloc! De fapt, este chiar necesar pentru un păr sănătos. Poți masa pe măsură ce aplici șamponul sau balsamul, ca să te obișnuiești mai ușor cu acest pas și să îl integrezi în ritualul tău de îngrijire.
  • Folosește un prosop moale, din microfibre, ca să-ți ștergi și usuci părul mai rapid și mai blând. 
  • Alimentele bogate în peptide și acizi Omega 3 sunt cele care revigorează firul de păr, îl fac mai moale și mai strălucitor. Mărește, deci, cantitatea de proteine marine din alimentația ta și consumă somon, stridii, macrou, ton, sardine etc.
  • Alimentele cu aport crescut de antioxidanți sunt cele care combat stresul oxidativ și nu îți lasă părul să arate slăbit și îmbătrânit. Optează pentru nuci, fasole roșie, coacăze, broccoli, roșii etc.