Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tratament Scalp Radacini sanatoase

Soluția pentru rădăcini puternice și un scalp sănătos

Indiferent care este tipul tău de păr, tratamentul pentru scalp - rădăcini sănătoase de la NALA este creat pentru tine: uleiul energizant de mentă sălbatică stimulează creșterea sănătoasă a părului prin adăugarea de nutrienți rădăcinilor, mierea este profund hrănitoare, așa că previne căderea părului și ajută la regenerarea și întărirea rădăcinilor, iar apa de trandafiri calmează scalpul. Rezultatul este un păr sănătos și mătăsos

Unde loțiunile, uleiurile, cremele și măștile sunt, de ce nu ar fi și tratamentele  pentru rădăcini sănătoase? Mai exact, unde grija pentru ten și piele este, de ce să treci cu vederea scalpul, pielea capului?

Premisa este aceasta: părul sănătos începe cu rădăcini sănătoase și nu, tratamentele pentru scalp nu sunt destinate doar celor care suferă de mătreață sau mâncărimi. 

Este vorba, de fapt, despre un circuit al efectelor: orice tip de păr și de piele are nevoie de regenerare și stimularea circulației, de hidratare și detoxifiere. Iar fiecare dintre aceste efecte va preveni căderea părului și va influența creșterea lui sănătoasă.

Pentru că nivelul stresului și al poluării sunt în creștere permanentă, problema sănătății scalpului și a părului, unele dintre părțile corpului care se resimt cu precădere în urma stimulilor negativi, devine un subiect din ce în ce mai important de dezbătut. Îți dăm mai jos toate detaliile.

Despre scalp – informații esențiale

Epiderma, stratul superior al scalpului, este cea care conține aproximativ 100.000 de foliculi, rădăcinile firelor de păr. Dacă toate coordonatele organismului sunt în ordine și scalpul este sănătos, rădăcina produce keratinocite în fiecare zi. La rândul lor, keratinocitele produc keratina, proteina care formează părul și îl face rezistent. Nu în ultimul rând, foliculii elimină sebum, cel care hidratează părul și protejează pielea de infecții.

În cazul opus, în care scalpul nu este într-o stare optimă, întregul ecosistem al părului are de suferit și poate căpăta probleme cum ar fi:

  • mâncărimile
  • iritațiile
  • scuame
  • pierderea excesivă a părului
  • supraproducția de sebum
  • deshidratare
  • înroșire
  • durere

Motivele sunt numeroase: de la factori de mediu dăunători, ca temperaturile ridicate sau poluarea, la stilul de viață, inclusiv nivelul de stres și dieta, care trebuie ținute sub control constant.

Cum să capeți un scalp sănătos?

Ca în multe alte situații, și în îngrijire deciziile mici pot duce de multe ori la rezultate mari. Ajută mult să ai răbdare și să minimizezi factorii dăunători, ca îndreptatul sau ondulatul constant al părului sau decolorările și vopsirile frecvente. Recomandările specialiștilor sunt:

  • Șamponează scalpul cu blândețe: recurge, mai degrabă, la un masaj care să intensifice circulația sângelui și să evite abraziunile la nivelul pielii;
  • Nu spăla părul zilnic pentru că vei îndepărta uleiurile naturale și vei încuraja scalpul să producă sebum în exces. Trei, maximum patru spălări săptămânale sunt suficiente.
  • Nu te duce la culcare cu părul umed pentru că scalpul se va deshidrata cu ușurință.
  • Încearcă suplimente naturale de omega-3 și antioxidanți.
  • Folosește produse de îngrijire delicate, lipsite de sulfați sau alcool, care pot dăuna scalpului. Nu uita să introduci în ritualul tău de îngrijire și un tratament pentru scalp cu ingrediente naturale, regenerant și calmant.  

 

Cum acționează un tratament pentru scalp?

Răspunsul este multiplu, în funcție de nevoile scalpului tău și de structura firului de păr: dacă este uscat, tratamentul va accentua hidratarea lui; dacă este gras, tratamentul se va asemăna cu un produs de curățare etc. Există, totuși, câteva efecte categorice pe care poți conta:

  • Încetinește îmbătrânirea scalpului stimulând circulația sanguină. Așa, rădăcinile părului vor deveni mai rezistente.
  • Întărește structura firului de păr: tratamentele pentru scalp folosite regulat vor micșora pericolul căderii părului, ba chiar vor stimula creșterea lui.
  • Îndepărtează pielea moartă a scalpului exfoliindu-l și revigorându-l. De asemenea, îndepărtează resturile de produse cosmetice rămase la rădăcina firelor de păr – de exemplu, șamponul uscat sau alte produse pe care nu le limpezești suficient.
  • Sunt super relaxante! Nervii de pe suprafața scalpului sunt foarte sensibili, așa că un mesaj bun va duce la producția de dopamină, un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit și scade anxietatea.
  • Pentru efectele maxime, respectă întotdeauna recomandările de pe etichetă și descrierile ingredientelor.

 

Tratament scalp – rădăcini sănătoase

Ingrediente cheie: ulei de mentă sălbatică, apă de tradafiri, mentă

98.6% ingrediente naturale

Ingrediente cheie: ulei mentă sălbatică – apă trandafiri – miere

Indiferent care este tipul tău de păr, tratamentul pentru scalp – rădăcini sănătoase de la NALA este creat pentru tine: uleiul energizant de mentă sălbatică stimulează creșterea sănătoasă a părului prin adăugarea de nutrienți rădăcinilor, mierea este profund hrănitoare, așa că previne căderea părului și ajută la regenerarea și întărirea rădăcinilor, iar apa de trandafiri calmează scalpul. Rezultatul este un păr sănătos și mătăsos.

Mod de folosire: împarte părul în secțiuni cu ajutorul unui pieptene fin și aplică tratamentul pe scalp și la rădăcină. Lasă-l să acționeze pentru 20 minute (masează cu mișcări circulare pentru cele mai bune rezultate), apoi șamponează ca de obicei. Este recomandat să aplici tratamentul o dată pe săptămână.