ADIO PĂR CU MĂTREAȚĂ!

ADIO PĂR CU MĂTREAȚĂ!

Nu-i așa că e modalitatea sigură de a speria pe cineva? Întrebarea „ai mătreață?” dă fiori de-a dreptul. Pe bună dreptate, este una dintre cele mai neplăcute (și răspândite!) probleme pe care le poți avea cu podoaba capilară! În plus, atunci când arăți bine, te simți bine, așa că, la NALA, am creat o soluție anti-mătreață blândă și naturală pentru această bătaie de cap sâcâitoare. Îți dăm toate detaliile în continuare. 



 Înainte de toate, ce este mătreața?

Pielea fiecăruia dintre noi se reînnoiește pe cont propriu, iar celulele îmbătrânite sunt îndepărtate și mor treptat sub forma unor particule de epidermă de culoare albă. De cele mai multe ori, aceste fragmente sunt de foarte mici dimensiuni și trec neobservate. În cazul mătreții, însă, celulele scalpului încep să se înlocuiască într-un ritm mai rapid decât cele ale ciclului normal, așa că pielea își curăță celulele moarte în particule mai mari, care devin vizibile.

Merită să știi că mătreața și pielea uscată au simptome principale foarte asemănătoare: mâncărimi și scuame micuțe care ți se curăță pe umeri. Totuși, sunt două probleme diferite, cu motive separate: dacă pielea și părul uscate sunt friabile și nu se hidratează suficient, mătreața apare din cauză că scalpul este prea gras, iar sebumul în exces determină celulele moarte să se desprindă și să cadă. 

Apropo, ca informații interesante, îți mai spunem că aproximativ jumătate din populația adultă a lumii este afectată de mătreață. Ba mai mult, și cățeii și pisicile o pot face! 

De ce apare mătreața?

  • Scalpul conține mai multe glande sebacee decât oricare altă porțiune a corpului tău – de aici și unul dintre motivele apariției mătreții: sebumul. Ca să clarificăm, sebumul devine o problemă doar dacă este în exces (în perioada sarcinii, la pubertate, în perioade stresante etc.) și provoacă dermatita seboreică: scalpul devine uleios, roșu și iritat.
  • Dermatita seboreică creează un mediu propice pentru ciuperca Malassezia, care crește reproducerea celulelor și scade durata lor de viață grăbindu-le eliminarea sub formă de mătreață. 
  • Și dieta poate fi un motiv: deficiența de zinc sau vitamina B contribuie la apariția mătreții.
  • Folosirea în exces a fixativului și a produselor de îngrijire necoresponzătoare sau, din contră, igiena precară sunt argumente suplimentare.

Cum să intervii? 

Pentru că este vorba despre o problemă recurentă, nu te aștepta la o rezolvare punctuală, cu rezultate imediate. Petrece timp în aer liber în fiecare zi, în lumina soarelui: se pare că expunerea la razele ultraviolete ajută la eliminarea mătreții. Ține-ți sub control nivelul de stres cu ajutorul mediației, yoga, tehnicilor de relaxare. Urmează o dietă echilibrată. Și, poate mai important decât oricare dintre acestea, folosește produse de îngrijire a părului cu ingrediente naturale, care nici nu îți vor deshidrata scalpul, nici nu vor contribui la nivelul de sebum. Este important să șamponezi zonele afectate, întregul scalp, ba chiar și urechile. Atenție: igiena atentă scade riscul apariției mătreții.

Întotdeauna ingrediente naturale!

Produsele artizanale create din ingrediente naturale menajează întotdeauna părul și curăță scalpul fără să îl priveze de uleiurile sănătoase. Potrivit recomandărilor specialiștilor, ar trebui să urmărești întotdeauna următoarele ingrediente cu efecte anti-mătreață:

anti matreata
  • Uleiul de cocos: este foarte bogat în substanțe antioxidante și are puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Aplicat pe păr, uleiul de cocos stimulează creșterea acestuia, combate ciupercile fungice prevenind mătreața, conferă volum și strălucire. 
  • Ceara de albine: hidratează scalpul și, datorită antioxidanților pe care îi conține, curăță sebumul în exces prevenind problemele create de radicalii liberi din aerul cald și poluat. 
  • Uleiul de mentă sălbatică: mentolul (ingredientul activ din uleiul de mentă) oprește mâncărimile și normalizează producerea de sebum.
  • Extractul de gălbenele: hidratează scalpul și calmează iritațiile. Are proprietăți antiinflamatoare, curative și protejează scalpul împotriva factorilor dăunători de mediu
  • Apa de trandafiri: îmbunătățește structura firului de păr și ajută la eliminarea mătreții hidratând și calmând scalpul iritat.    

Poți adăuga în ritualul tău de îngrijire și unul dintre produsele NALA destinate volumului și strălucirii părului.

Gama NALA Anti-Mătreață

Pentru un tratament eficient pe termen lung, îți recomandăm să folosești produse de îngrijire din aceeași gamă, care conțin aceleași ingrediente și, deci, le accentuează efectul. Rezultatul va fi un păr strălucitor și sănătos, pe care îl poți aranja și coafa cu ușurință și un scalp care nu îți creează neplăceri și senzații supărătoare.

Tratament Scalp Anti-Mătreață

Ingrediente cheie: Ulei de cocos – Ceară de albine – Ulei de mentă sălbatică

 

Avantaje

  • Reduce mătreața
  • Calmează scalpul
  • Reduce scuamele și iritațiile
  • Normalizează producția de sebum
  • Menține nivelul optim de hidratare

 

Tratmentul pentru scalp Anti Mătreață NALA ajută la reducerea mătreții, a scuamelor și calmează mâncărimea. Uleiul de cocos și ceara de albine hidratează scalpul, reduc zonele uscate, iritațiile și scuamele cauzate de mătreață. Uleiul de mentă sălbatică are proprietăți naturale de reducere a mătreții și normalizează producerea de sebum a scalpului.

O dată pe săptămână masează o cantitate mică de tratament pe zonele afectate ale scalpului și lasă-l să acționeze 20 minute, apoi șamponează. Ai grijă de scalpul tău.

Șampon Anti-Mătreață

 Ingrediente cheie: Ulei de mentă sălbatică – Extract de gălbenele – Apă de trandafiri.

sampon antimatreata

Avantaje

  • Elimină și previne apariția mătreții
  • Calmează scalpul iritat
  • Acțiune antimicrobiană
  • Hidratare optimă

Șamponul Anti-Mătreață NALA este realizat artizanal și este recomandat pentru părul cu mătreață şi calmarea scalpului iritat. Uleiul de mentă sălbatică are proprități antimicrobiene și ajută la eliminarea și prevenția apariției mătreții, normalizează secreția de sebum și calmează iritațiile. Extractul de gălbenele hidratează și calmează iritațiile scalpului. Apa de trandafiri hidratează și calmează scalpul iritat, ține sub control mătreața și lasă părul curat.

Aplică pe părul umed o cantitate mică de produs și șamponează, după care clătește. Vei obține un păr frumos, fără mătreață.

Nu este necesară aplicarea de balsamuri sau de măști de păr suplimentare după acest ritual de îngrijire pentru că ele pot contribui la deteriorarea glandelor sebacee.